Статията е в полза на всички, които имат интерес към редизайна в интериора. Да развихрим въображението!

Предстои Ви ремонт на жилището. Желаете да освежите дома си или просто Ви е омръзнал съществуващия интериор. Ограничени сте във времето, бюджетът Ви е фиксиран и мечтаете за нещо ново… Идеята Ви е да преобразите дома си до осезаема промяна.

„ Редизайн” всъщност означава промяна, обновление на външния вид на предметите. Редизайнът може да се приложи върху всякакви повърхности и материали. Той е като изкуството – въпрос на гледна точка, финанси и въображение. И точно това го прави широко приложим. Редизайн върху мебели, стени, завеси, подови настилки, врати, аксесоари – всеки предмет в дома ни. Ето няколко практични идеи, с които можем успешно да обновим интериора в жилището.

Редизайн на завесите и текстила

Асиметрията – авангардно решение в интериора. Ако заменим част от завесите и прибавим нови и ги комбинираме хармонично, ще получим ефектен резултат.  Можем да коригираме дължината и монтираме пред завесите ефектно изрязана и боядисана плоскост или пък подходящ по-твърд текстил.

Бихме могли да използваме и специален спрей за текстил, като с помощта на шаблони да създадем мотиви във всякакви интериорни стилове. Същият елемент оригинално да добавим и към декоративните възглавнички, стените, осветителните тела  и мебелите.

Редизайн на стените

Понякога не е необходимо да пребоядисваме основно целия ни дом, за да получим нов облик. Достатъчно е да заложим на няколко трика. Красивата  мазилка върху стена или колона е чудесно решение – от класическите до модерните като „ Бетон”, ако този стил ни допада. Характерният му сив цвят лесно можем да съчетаем със съществуващите цветове в интериора.

Друго предложение са стенните релефи.Произведение на изкуството в дома ни. Защо не! Елегантно, артистично и модерно излъчване. Можем да използваме контрастни цветове, металически отблясъци или да ги боядисаме в цвета на стената.  От лек акцент като присъствие до цялостни релефи. Въпрос на избор.

Стенните панели и лазерно изрязаните МDF пана могат да се монтират като пано, върху определен участък от стената или върху цялата повърхност. Ограничение в мотивите има единствено от въображението ни. Същият модел успешно ще пренесем и върху някоя друга мебелна вратичка

Редизайн на мебели

Не е задължително мебелите ни да са стари и изхабени, за да ги променим. Ако обзавеждането ни е сравнително ново, но желаем да го поразчупим, ето няколко предложения.

Да сменим вратичките на част от мебелите. Могат да бъдат плътни от масив, МDF, ПДЧ, с релефна структура. Да поставим витрини с релефни рамки или пък с изрязани МDF панели. Принтът и рисуваните акценти също ще придадат ново излъчване. Съответно, можем да постигнем същия ефект без да сменяме нищо, стига всичко да е в добро състояние. Залагаме на цялостната промяна на цвета с ексклузивно боядисване,металически финиш, състаряване, напукани ефекти или пък добавяме апликации и разнообразни орнаменти в определения стил. Добре би било да изберем нови дръжки и крачета. Понякога можем да постигнем усещане за нов и различен интериор като променим малките предмети в него – маса, стол, шкафче, скрин, витрини, тоалетка или елементи от дадена мебел. Да сменим тапицерията на столовите и да прехвърлим същата идея върху възглавниците на меката мебел.

При интерес, се свържете с нас и заявете консултация напълно безплатно.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This