Реставрацията и редизайнът на мебели и интериори, е все-по актуален от всякога. И не само защото трансформира нещо старо в нещо ново и спестява средства на клиентите ни, а защото създава уникални артистични мебели, с консервиран дух от спомени и същевременно чисто нов облик. С идея за максимална полезност, за нашите клиенти, публикувам няколко полезни въпроси и отговори, свързани с редизайна.

“ Кажете няколко думи за вашите неща. Занимавате се с редизайн и реставрация. Бихте ли ни разкрили в детайли същността на тази работа?

– Като дизайнер и художник, никога не съм си представяла, че ще се занимавам професионално с редизайн и реставрация.  Във времето открих колко невероятен, е всъщност, редизайнът.  Като магьосник е в моята представа, тъй като вдъхна нов живот на нещо старо. без отпадък. Трансформира го до неповторимост  и оригиналност, което най-много ми харесва . На фона на серийното производство и комерса, редизайнът за мен е като нешлифован диамант –  само трябва да го обработиш, за да заблести в пълната си красота.

  1. Какви хора ви търсят и къде са най- големите предизвикателства във вашето ежедневие?

– Клиентите са ми най-разнообразни – от такива, които поради една или друга причина, не могат да си позволят нещо по-бюджетно, а имат здрави мебели и аксесоари и желаят нещо по-изчистено като редизайн.  До клиенти, които имат мебели от масив – истинска находка –  здрави, без дефекти, с ръчна резба и орнаментика, които сами по себе си имат висока стойност. Но просто желаят изцяло да променят облика им, както и на интериора. За тях  финансите не са проблем. Просто обичат качеството и уникалността.

  1. Защо вашите клиенти искат да реставрират нещо? Това предполага, че то им носи някакъв сантимент или има стойност за тях, за да бъде обновено.

–  Има и клиенти, които притежават сантимент към дадени мебели и аксесоари, които са с висока художествена стойност, и желаят само реставрация, без да се променя облика им. Тези прекрасни мебели са консервирали техните топли спомени и лична история.  в тях има толкова много живот…

  1. С кои ваши неща( работи) може да се похвалите и ви носят лична гордост и удовлетворение от свършената работа?

–   В работата ми, като дизайнер и художник, най- важното нещо е емоционалното вдъхновение. За да създам нещо оригинално и да го измисля уникално , е нужно да мисля различно, с много страст и емоция. Забравям че работя и просто се наслаждавам, докато играя – както при децата. Времето изчезва, работя докато ми е забавно – а това е най-приятното нещо. Боите и материалите, които използвам, са екологични и безвредни.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This